Primele sfaturi

Acum ca este sezonul cald. Masina ta are o suferinta provocata de insectele zburatoare. Pentru o experienta mai placuta in spatele volanului, sunt cateva lucruri pe care le poti face in sensul asta:

Foloseste un lichid de parbriz de calitate.

Atunci cand cand folosesti un lichid de parbriz calitativ, mustele vor fi deja dizolvate de pe parbriz de respectivul lichid. Batalia este deja pe jumatate castigata.

Spala masina cat mai curand cu putinta

Odata ce ai ajuns la destinatie. Ai grija ca masina sa fie rece la atingere cand te apuci de spalat. Diferenta mare de temperatura afecteaza calitatea spalarii si in unele cazuri poate afecta permanent vopseaua!
Odata ce ai lasat mustele sa se usuce mai mult timp pe vopsea, acestea vor necesita diverse alte tratamente pentru a fi inlaturate: Decontaminare cu argila sau in cazuri extreme si polish. Nu uitati si faptul ca ele pot provoca daune permanente in stratul de vopsea daca sunt lasate suficient!

Foloseste o protectie pentru parbriz.

Poti sa folosesti orice tip de protectie pentru parbriz, fie ca este un banal tratament hidrofob sau un coating mai complex. Insectele vor pleca foarte rapid de pe respectivele suprafete daca ele sunt deja protejate.

Si totusi cum scap de ele?

Inainte sa scapi de muste/insecte de pe masina este bine sa intelegi de ce fac insectele atata rau vopselei. Si de ce sunt atat de greu de inlaturat in multe dintre cazuri.
Practic odata ce insecta ti-a lovit cu viteza vopseaua sau sticla, ea face priza directa la porii sticlei sau la porii lacului. Insectele de orice fel ar fi ele sunt de regula acide. Lucru care cauzeaza foarte mult vopselei. Practic cu fiecare minut petrecut pe vopsea, ea sapa si sapa si lasa urme microscopice in vopsea!
BUN. Am venit frumos de la drum lung, iar pe masina este carnagiu! Ce faci?
Evident ca un pasionat ce esti te duci la un self wash/spalatorie si dai repede cu solutie de insecte.
Dar stai! Oare e atat de simplu?
Din pacate nu.

Iata pasii pentru a scapa de insecte

– lasa masina sa se raceasca inainte sa aplici orice fel de solutie pe ea. In caz contrar poti afecta iremediabil vopseaua masinii tale!
– pe masina rece aplica solutia de insecte sau degresantul organic.
– Foloseste un burete de insecte cu plasa asa cum vezi mai jos. Buretele acesta va aduna datorita plasei toate insectele de pe vopsea fara sa o zgarie.
– Clateste vopseaua si spala pe cat posibil cu un sampon si metoda celor doua galeti.
– In cazul in care inca mai ai urme, clateste buretele pentru insecte si repeta procedura de mai sus!

ATENTIE! In cazul in care din orice motiv nu aveti solutie de insecte dedicata, puteti folosi spuma activa mai concentrata sau degresant organic.
Spor la treaba!

(Visited 3.646 times, 2 visits today)