Spalatoriile cu fise, de tip self-service, devin o alegere din ce in ce mai populara si mai comoda. Dar iata si cateva din avantajele si dezavantajele lor, prezentate mai jos.

Avantaje:

Spalare in timp scurt, ieftin, nu faci mizerie acasa.

Dezavantaje:

Aparatele nu au putere suficienta sa indeparteze mizeria de pe masina. Spuma activa folosita de majoritatea este o apa de ploaie. Sa nu uitam totusi ca principalul obiectiv al oricarei afaceri este profitul! Prin urmare, ei vor folosi cea mai ieftina combinatie de substante cu putinta. Deci masina ta nu va fi curata niciodata!

Lasand putin la oparte cele de mai sus. Sa trecem in revista si de ce un pasionat de detailing nu ar trebui sa calce niciodata pe la o spalatorie cu fise.
Anume: spalatoria cu fise este o metoda ieftina si rapida sa iti speli masina. Nu bine, ci doar sa o speli. Asa cat sa iei un pic din praf.

Dupa cum stiti exista un tutorial despre cum sa iti speli masina corect. Il gasiti aici: https://www.detailingromania.ro/spalarea-masinii-in-7-pasi-simpli/
Practic tot ceea ce reprezinta o spalatorie cu fise este impotriva a tot ce ai invatat in acel tutorial!

Sa o luam pe rand.

Clatirea masinii: Daca incerci sa faci o clatire ca la carte evident o sa mananci cca 1-2 fise plus injuraturile de rigoare de la cei care stau la coada in spatele tau. Chiar daca trecem peste acest aspect si devenim total egoisti, o sa aflam ca apa din spalatoriile cu fise nu este chiar atat de purificata precum o lauda ei! Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant! Este suficient sa lasi masina nestearsa si o sa afli exact ce duritate are apa folosita.

Prespalarea masinii: Prespalarea masinii presupune in cazul unei masini intretinute o spuma cu ph neutru sau o spalare cu spuma activa in cazul in care masina nu are deja o protectie aplicata. La spalatoriile cu fise nu ai alta optiune decat celebra spuma activa, sau sampon activ. Aceste substante de regula sunt combinate cu agenti catalizatori pentru rezutlate cat mai bune. Acestia pot fi: soda caustica, peleti de azotat s.a.m.d.
Din pacate respectivele substante nu fac altceva decat sa iti albeasca elementele cromate si ornamentele din plastic negru de pe masina.

Lucru absolut valabil si la spalatoriile de cartier, nu doar la cele cu fise!

Clatirea agentului de prespalare: presupune inca alte 1-2 fise si

(Visited 1.989 times, 2 visits today)