A venit frigul si probabil ca nu iti mai este asa de usor sa iti speli masina corespunzator masina. Iarna insa este un anotimp in care masina noastra se murdareste mult mai des datorita umezelii si mizeriei prezente pe carosabil. De asemenea trebuie sa ai in vedere ca si sarea de pe drum face rau vopselei. Prin urmare spalarea autoturismului trebuie facuta cu atat mai des.

Iata cateva indicatii care sa te ajute sa iti speli masina corespunzator iarna.

Cand spalam masina?

In primul rand ai grija sa speli masina la timp, indiferent de metoda aleasa. Cu cat masina ta sta mai mult timp nespalata, cu atat sansele ca vopseaua sa fie afectata sunt mai mari. Mizeria si sarea din anotimul rece, fac foarte mult rau vopselei.
In plus o masina spalata frecvent va fi mai usor de spalat decat una spalata odata pe luna sau mai rar.

Cum o spalam?

Cu siguranta la fel ca si hainele tale, masina ta are nevoie de apa calda pe tot parcusul sezonului rece pentru o mai mare eficienta a procesului de spalare.

De preferinta pasii ideali vor fi:

– Prespalare cu spuma activa – spalare cu sampon si metoda celor doua galeti – clatire si tratare cu ceara lichida – uscare cu ajutorul unui prosop din microfibra de calitate.

Ce facem cu interiorul?

Ei bine, interiorul este probabil partea cea mai importanta pentru voi. Iar eu unul va recomand presuri din cauciuc si aspirarea lui frecventa.
Cu siguranta veti avea nevoie sa stergeti si bordul sau fetele de usi de praf. Praful se depune la fel de repede si Iarna 🙂
Spala si curata cat mai des presurile din cauciuc. Mizeria se depune cu atat mai mult iarna cand avem noroi , umezeala, praf, zapada.

Nu uita de parbriz!

Parbrizul este extrem de important in anotimpul rece. Acesta se murdareste si este necesar sa folositi un lichid de parbriz pentru iarna extrem de eficient pentru o vizibilitate mai buna. Lichidul de parbriz pentru iarna trebuie sa fie unul care curata foarte bine, nu contine metanol, si nu pateaza parbrizul.

(Visited 4.168 times, 1 visits today)