Vacanța de vară a trecut. Mașina iubită ne-a tot plimbat pe la mare, la munte, prin alte țări s.a.m.d.

Practic ce au în comun toate aceste vacanțe? Cel putin o săptămână de abuz la care a fost supusă mașina ta! Muște, insecte, dejectii de la păsări, mizerie, ploaie, praf de plăcuțe pe jante, și mulți alți contaminanți care dacă sunt lăsați pe suprafețele vopsite, vor face mult rău.

In cele ce urmeaza vă voi povesti cum am eu grijă de mașina mea atunci când vin din vacanța!

În ziua imediat următoare descărcării bagajelor din mașina, vă recomand să începeți procesul de curățare ( interior și exterior).

Primul pas

Inlaturarea insectelor

Trebuie sa dam puzderia de muște/insecte jos de pe mașină, pentru cât probabil dupa ce ați făcut mii de km în soarele arzător al verii, mașina voastră este plină de urme de la insecte. Lăsate pe loc, acestea vor pata iremediabil vopseaua! Folosiți o soluție pentru insecte și un burete special pentru înlăturat insectele. Aplicați soluția pe masina rece și lăsați să acționeze câteva secunde, urmând ca mai apoi cu buretele special pentru insecte să înlăturați insectele încăpățânate de pe vopsea.
In cazul în care aveți o protecție serioasă pe mașină, insectele vor dispărea în urma unei simple spălări sau prespalari cu spumă activa. GARANTAT!

Pasul 2

Spalarea masinii cu spuma activa

Presupune spălarea mașinii inclusiv prespalare cu spumă activă. Pentru că cu siguranță după mii de km făcuți prin diverse condiții mașina voastră are nevoie de o curățare temeinică! Folosiți dacă aveți posibilitatea inclusiv METODA CELOR DOUĂ GĂLEȚI! Mașina vă va mulțumi!

Pasul 3

Spalarea jantelor

Care este de fapt parte din pasul 2, dar o sa îl tratăm ca pas separat. Curatati-va jantele! Cel mai probabil după mii de km, jantele voastre au acumulat straturi întregi de praf de la placute. Lăsate pe loc, aceste particule vor afecta irmediabil jantele de aliaj! Folosiți o soluție pentru curatare jante de aliaj și pensula pentru a agita soluția ( doar atunci când jantele sunt extrem de murdare).
Si dacă tot v-ati curățat jantele și anvelopele, aplicați un dressing pentru anvelope. Este una din acele operatiuni care deși simple. Vor face o diferență enormă in aspectul total al mașinii voastre!

Pasul 4

Curatarea interiorului

Acum că exteriorul mașinii voastre este curățat, este momentul să curățați interiorul plin de ambalaje, urme de ciocolată și cremă bronzanta :).
Folosiți cu încredere un aspirator și aspirați tot nisipul pe care l-ați adus cu voi de la mare!
Folosiți o solutie de calitate, daca este cazul să curățați tapițeria. Fie ea textila, alcantara, sau piele.
Folosiți soluția voastră favorită pentru a curăța plasticele din mașina și bordul. Iar la sfârșit folosiți un dressing pentru plastic!
Nu uitați să curățați geamurile atât la interior cat și la exterior. Este important să avem o vizibilitate perfectă atunci când conducem masina!

Pasul 5

Aplicati o protectie – ceara

Acesta este preferatul meu. Aplicați un quick detailer sau ceara voastră favorită pentru ca mașina să arate în continuare ca nouă! Acesta va inlatura petele de apă rămase în urma spălării.

Pasul 6 (opțional)

In cazul în care aveți zgarieturi, folosiți puțină pastă abrazivă împreună cu un burete pentru a restaura aspectul de nou!

(Visited 332 times, 1 visits today)