Deși în limbajul popular termenul de APA DEIONIZATA este mai puțin popular, fiind de altfel destul de populară celebra „ Apă Distilata”. Este important de notat, că pentru Detailing, cea mai eficientă și mai pură formă de H2O este APA DEIONIZATA.

În mod normal foarte mulți dintre noi folosim apa de la robinet sau apa distilata pentru a mixa/dilua soluțiile. Trebuie însă să știm ca din punct de vedere chimic cea mai bună opțiune este APA DEIONIZATA. Mai este cunoscuta in limbaj popular si ca apa de farmacie.
Pe înțelesul tuturor APA DE FARMACIE sau APA DEIONIZATA este apa într-o stare extrem de pura!

Haideți totuși sa vedem si ce înseamnă celelalte tipuri de apă:


 
Apa distilata : se mai numește si apa demineralizata, și este o apă din care impuritățile au fost eliminate printr-un proces numit distilare, care presupune fierberea apei și apoi condensarea vaporilor.  Însă totul se oprește aici în comparație cu APA DEIONIZATA

Apa de la robinet: conține cam orice de la nitriți pana la particule de fier si alți contaminanți de acest fel.

Este important de știut ca nu folosim APA DEIONIZATA obligatoriu în fiecare mixtura. Însă va recomand să o folosiți de exemplu în unele soluții de tip APC (All Purpose Cleaner).

Spre exemplu va recomand sa folosiți APA DEIONIZATA daca folosim un APC de calitate cum ar fi Koch Chemie MZR, Meguiars APC s.a.m.d.

Practic nu aș folosi niciodată APA DEIONIZATA pentru un APC mediocru de spălătorie sau ceva asemănător. De regula este foarte ușor de depistat un asemenea APC, deoarece majoritatea sunt corozivi și/sau foarte alcalini ( PH peste 13). În momentul în care APA DEIONIZATA se apropie sau depășește costul soluției, cred că este evident faptul, că aveți probleme mai mari decât lipsa APEI DEIONIZATE!

În alta ordine de idei, folosiți cu încredere APA DEIONIZATA atunci când aplicați coating-uri care necesita evaporare cu ajutorul apei. EX: Modesta BC-04.

Folosiți APA DEIONIZATA atunci când diluați un clay lube (lubrifiant argila decontaminare) sau un quick detailer. Ajută foarte mult. Și veți simți diferența atunci când treceți la următoarea operațiune.

Ce este de fapt APA DEIONIZATA?

APA DEIONIZATA este o apă preparată printr-un proces de schimb de ioni combinat cu osmoza inversă. Nu conține materiale solide, săruri minerale sau alți contaminanți.

De reținut că doar APA DEIONIZATA de tip farma este apă în stare pură. Adică, efectiv, molecule de H2O și nimic în plus!

                                                                                              Ține la calitatea muncii tale!

(Visited 2.822 times, 2 visits today)